Isolering af krybekælder med polystyren eller papiruld i hele Østjylland
Er der fodkoldt i dit hus? En utilstrækkeligt isoleret krybekælder kan være årsag til kolde fødder i mange huse, og det kan her være en god idé at få udført efterisolering af krybekælderen.
Nogle krybekældre er slet ikke isoleret, og her er sagen meget ligetil, men selv om den er isoleret, kan den eksisterende isolering – efterhånden som årene er gået – være blevet forringet og dermed trænge til en udskiftning.
Se billedet herunder for illustration af problemet. Kontakt os på tlf. 40 27 14 00 eller på e-mail for at høre mere.
Vil du have et tilbud?
Isolering af krybekælder i Århus, Randers, Kolding og hele Østjylland
I mange huse af ældre dato er isoleringen af krybekælderen udført ved f.eks. at montere et lag isolering, ovenpå et lag af hønsenet eller lignende, som er fastgjort til gulvets strøer.
Sådanne løsninger vil ofte, med tiden, komme til at hænge, og dermed ikke længere isolere gulvene ordentligt.
I nogle huse er det muligt at nedlægge krybekælderen, og i stedet lave et isoleret terrændæk.
Dette er uden tvivl den mest optimale løsning, men den er desværre ofte ikke mulig. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er den næstbedste løsning, at isolere krybekælderen nedefra i stedet.
For at undgå fugtproblemer samt problemer med forhøjet radonniveau, er det vigtigt ikke at isolere for meget i krybekælderen. Vi anbefaler typisk et lag på omkring 150 millimeter.
Når vi arbejder med opgaver hvor vi har fuld adgang til krybekælderen, foregår opgaven typisk på følgende måde:
1. For at undgå råd, svamp og fugtproblemer, er det vigtigt med en effektiv udluftning. Dette undersøger vi altid som det første.
2. Herefter undersøger vi træværket for fugtproblemer og skimmelsvamp. Det er nemlig meget vigtigt, at der ikke er problemer med fugt i gulve, strøer mm. når opgaven påbegyndes.
3. Tredje trin er, som udgangspunkt at fjerne gamle isoleringsrester, så der er plads til indblæsning med brandhæmmende papiruld.
4. Næste trin er, at montere en armeret dug/vindspærre i ca. 150 millimeters højde fra undersiden af gulvene. Det er denne vindspærre, der fremadrettet holder på isoleringen.
5. Sidste trin er, at der skæres små huller i vindspærren som papirulden blæses ind igennem.
Herefter lukkes hullerne til.
Hvad hvis krybekælderen ikke er tilgængelig?
I nogle tilfælde er krybekælderen ikke tilgængelig. Hvad gør man så? Der skal mindst være 60 cm højde, for at vi må/kan arbejde aktivt i en krybekælder.
Neopixels består af to moderne produkter, som er specialudviklet til henholdsvis isolering af krybekælder og hulmursisolering.
I nogle tilfælde kan man fylde terrændækket / krybekælderen op med Neopixels flamingoisolering.
I disse tilfælde, blæses flamingokuglerne direkte ind under gulvbrædderne enten oppefra eller udefra. Det er dog meget vigtigt, at der først er udført en undersøgelse af boligens opbygning.
Det skal gøres for at sikre, at der ikke efterfølgende opstår problemer med fugt eller forhøjet radonniveau.
Hvis boligen har et støbt betondæk med et gulv på strøer, kan man i langt de fleste tilfælde isolere dækket med Neopixels flamingokugler. Hvis du som husejer ikke er klar over, om dette er tilfældet for netop din bolig, undersøger vi det naturligvis gerne for dig.
Kontakt os om isolering af krybekælder
Hvis du har spørgsmål, eller hvis du ønsker at få undersøgt din bolig, så kontakt os på tlf. 40 27 14 00 eller send os en mail,
så giver vi et gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.
Vi arbejder i hele Østjylland, og har bl.a. udført mange opgaver i Århus, Randers, Kolding, Hornslet, Brabrand, Skanderborg, Ebeltoft, Grenå, Viby, Højbjerg, Tilst, Risskov og på Djursland.
Vil du have et tilbud?